Informatie bardienst/zaalwacht

Het is als ouder(s)/verzorger(s) van onze jeugdleden op de club, verplicht om per jaar tweetal bardiensten en/of zaalwachten of een combinatie van beide per kind te vervullen. Er hoeft echter maar voor 2 jeugdleden bardienst en/of zaalwacht vervuld te worden. Let op: er zijn een aantal uitzonderingen, deze staan hieronder vermeld.

Reminder: één week voordat de bardienst/zaalwacht plaatsvindt, controleert de bar-/zaalcommissie of alle geplande diensten ook daadwerkelijk zijn ingevuld. Voor de niet ingedeelde plekken, deelt de bar-/zaalcommissie deze ad random in!

Het aanmelden voor deze diensten doe je in de LISA-app. Open de LISA-app, klik rechts onderin op 'meer', vervolgens klikt je op 'plan uw dienst'. De rest spreekt voor zich. Meld je dus gauw aan en voorkom hiermee dat je op het laatst moment ingedeeld wordt.

Een aantal functies van de club zijn te allen tijde uitgesloten van de verplichting om bardiensten en/of zaalwachten te doen, dit zijn:
- Bestuursleden
- Leden van de Technische Commissie
- Ereleden en ex-voorzitters

De volgende functies zijn uitsluitend uitgezonderd van het doen van bardiensten voor de veldcompetitie:
- Leden barcommissie
- Coaches veldcompetitie*

De volgende functies zijn uitsluitend uitgezonderd van het doen van zaalwachtdiensten voor de zaalcompetitie:
- Leden zaalcommissie
- Coaches zaalcompetitie*

*Let op: heb je meerdere hockeyende kinderen? Dan geldt dat je uitsluitend voor het kind waarbij je coacht, uitgezonderd bent van het doen van bardiensten en/of zaalwachten. Voor het andere kind ben je wel verplicht om twee diensten per seizoen te vervullen.

Het kan soms voorkomen dat tijdens een zaalseizoen alle vrijwilligers zijn ingediend voor het doen van zaaldiensten, maar we alsnog open gaten in het rooster krijgen. Dit komt doordat onze zaalteams kleiner zijn, waardoor we meer coaches nodig hebben. Bij uitzondering kun je in de zaal alsnog ingepland worden als zaalwacht (gelukkig zit je altijd lekker warm én droog en kun je de wedstrijd van dichtbij meemaken!).

Het kan dus voorkomen dat je, als je nog geen dienst hebt ingepland, voor een week later al wordt ingepland voor een dienst. Zorg dus dat je z.s.m. je diensten plant en voorkom dat je agenda ongewenst wordt ingepland door de club.