Zaalhockey

 


 

Hockeyclub De Haaskamp neemt in het winterseizoen actief deel aan de zaalhockeycompetitie. Op deze pagina vind je alle ins en outs over zaalhockey.

Deelname aan de zaalcompetitie is niet verplicht, maar het is wel super leerzaam en gezellig! De zaalcompetitie wordt in de maanden december tot februari gespeeld. De reguliere veldcompetitie ligt dan stil. Zaalhockey is dé manier om tijdens de winterstop aan de conditie, spelinzicht en techniek te blijven werken. Eén keer per week krijgen de leden zaaltraining in een sporthal.

Mini's en F-jes spelen geen zaalcompetitie. Voor de Mini’s worden speciale zaalclinics gegeven. De F-jes krijgen wekelijks trainingen en voor hen zullen er tevens zaalclinics worden gegeven.

De zaalcompetitie bestaat uit ca. 6 wedstrijddagen en die worden verspreid over 10 competitie-weekenden. Op een wedstrijddag spelen drie teams in een toernooivorm (een drieluik van 2 uur) op één locatie. Ieder team speelt twee wedstrijden en één wedstrijd duurt 30 minuten. De wedstrijden worden op zaterdag of zondag gespeeld. 

H.C. De Haaskamp traint in de sportzalen De Ploeg in Amerongen en De Binder in Leersum.

Voor meer informatie over zaalhockey klik hier: Zaalhockey in een notendop

Benieuwd naar de spelregels? Klik hier

Vragen en/of opmerkingen? Stuur ze naar [email protected]